Copyright: © Homeo-Natura 2009                                  De tijd is nu:
                 Wij zijn van maandag t/m woensdag telefonisch bereikbaar (Ma 10:00-11:00 / di. en woe. 09:00-10:00 u)
Sabina (zevenboom), stimuleert de doorbloeding van de baarmoederwand, waardoor deze beter samentrekt en de baarmoederinhoud sneller uit kan drijven (veulen, maar ook nageboorte of etter en bloed bij baarmoederontsteking).
Caulophyllum thalictroides
(vrouwenwortel)
versterkt de
weeŽn en doet de baarmoedermond
verweken, geeft een betere
ontsluiting.
Pulsatilla (wildemanskruid)
stimuleert ook een goede door-
bloeding van de baarmoeder en
geeft het dier tevens extra kracht.
Lachesis (bosmeester) is in staat
infecties op te ruimen, daar waar uit
afstervende weefsels en bacteriŽn giftige
stoffen worden gevormd, kan dus mede baarmoederontsteking voorkomen.

Reactie
Al snel na de eerste ingave van een dosis homeopathische middelen zal de merrie reageren. Ze krijgt weer kracht en zal weer zelf gaan persen. Tijdens de bevalling kan het middel een paar keer worden ingegeven en liefst nog een keer na afloop van de bevalling, om de nageboorte zo goed mogelijk te laten afkomen en mede ter voorkoming van baarmoederontsteking.

Psyche
De homeopathische kuur heeft bovendien invloed op de psyche van het aanstaande moederdier. Door opwinding kan een merrie in paniek raken en in sommige gevallen zal ze zelfs haar veulen verstoten. Deze kuur bevat tevens als bestanddeel gelsemium (jasmijnwinde),
een anticipatiemiddel voor de psyche wat de
ergste emotionele opwinding wegneemt,
waardoor de merrie normaler reageert en

WEEňNZWAKTE

De geboorte is en blijft een gebeurtenis die zowel lichamelijk als geestelijk heel wat vraagt van de merrie. Soms gaat de bevalling voorspoedig, maar vaak gaat het allemaal wat minder vlot. WeeŽnzwakte kan een oorzaak zijn van een minder soepel verlopende bevalling.

Oorzaak / gevolg

WeeŽnzwakte komt bij veel diersoorten voor. Het betekent niets anders dan dat het aanstaande moederdier geen kracht meer heeft om te persen. WeeŽnzwakte kan ontstaan doordat het moederdier een slechte fysieke conditie heeft. Ook kan emotionele opwinding een oorzaak zijn van weeŽnzwakte. Bij weeŽnzwakte zal de bevalling moeizaam verlopen waardoor ook de nageboorte er slecht af komt. Hierdoor heeft het dier weer een verhoogd risico op baarmoederontsteking. Al met al is het belangrijk om weeŽnzwakte tijdig te herkennen, zodat er snel iets aan gedaan kan worden.

Homeopathische bijstand bij merries
Met behulp van homeopathie is er iets aan weeŽnzwakte te doen. Zodra de eigenaar merkt dat de bevalling moeizaam verloopt doordat de merrie weinig kracht heeft om te persen, kan hij beginnen met het toedienen van een homeopathische kuur tegen weeŽnzwakte. Bij stagnatie van de weeŽn tijdens de bevalling wel (laten) contoleren of het veulen goed in de geboorteweg ligt! Voor deze kuur heb ik een aantal middelen samengevoegd die ervoor zorgen dat de merrie kracht krijgt om te gaan persen. Bovendien laat het de baarmoedermond verweken, waardoor de bevalling soepeler zal kunnen verlopen. De kuur zorgt er ook voor dat de merrie na de bevalling sneller herstelt en de nageboorte goed uitdrijft, waardoor een baarmoederontsteking meestal wordt voorkomen. Een aantal bestanddelen van deze kuur zijn:
Pagina 1 van 3
Volgende pagina
Pagina 2 van 3
Caulophyllum thalictroides